• VM Plastvinduer & Døre - Historien om VM Plastvinduer & Døre

VM Plastvinduer & Døre


VM Plastvinduer & Døre ligger i Virklund 5 km syd for Silkeborg. En familievirksomhed som har produceret plastelementer siden 1971. Det betyder, at vi har mange års erfaring og knowhow inden for fremstilling af plastelementer, og er det firma i Danmark, som har produceret plastvinduer længst tid.

Disse investeringer har gjort, at vi i dag er meget mere fleksible, og med ovennævnte investeringer har vi samtidig nedsat produktionstiden på vore produkter. 

Historie bag VM Plastvinduer & Døre:

Tilbage i 1963 opførte tømrermester Preben Pedersen et maskinsnedkeri og beboelse på Tindbjergvej 3 i Silkeborg og startede Virklund Maskinsnedkeri. Til at starte med tilbød firmaet tømrer og snedkerarbejde, og byggede bl.a. Brøchner-Nielsen huse, de såkaldte B.N. Seriehuse med stort heltag ned over lave sidemure.
Omkring 1970 begyndte han produktionen af kunststoffvinduet "Petal". I den spøde start var det faktisk bare en ekstra beskæftigelse for Preben Pedersen efter arbejdstid.
I 1973 blev Hans Jørn Laursen ansat i firmaet, og efterspørgslen på PVC vinduer og døre var stigende, og der begyndte at komme system i produktionen på Tindbjergvej. Den stigende efterspørgsel bevirkede også at elementernes udseende blev tilpasset til det danske marked. I midten af 70'erne kom der for alvor skub i firmaet, da det lykkes at få nogle boligforeninger som kunder.

I 1979 købte Hans Jørn Laursen halvparten af firmaet, og i 1984 trådte Preben Pedersen helt ud af firmaetog flyttede væk fra Tindbjergvej 3, hvorefter Hans jørn, hans hustru Lone og deres 2 børn Allan og Dennis flyttede ind.
Firmaet blev videreført i na
vnet VM Plastvinduer & Døre (VM som i Virklund Maskinsnedkeri).
Siden 1984 har firmaet gentagne gange skifte profil leverandør for at komme leve op til kravene til det danske marked. Heriblandt Petal, Veka, Rehau, Aluplast og idag Schüco.
Op igennem 80'erne og 90'erne blev firmaet udviklet og man blev istand til at producere hurtigere ved at investere i enkelte maskiner.

I 2005 blev der foretaget en udvidelse af produtionslokaler, som gav mulighed for at udvide firmaet.

Sønnerne havde altid haft nem adgang til værkstedet, hvilket også medførte at Allan starte i firmaet i 2004 og Dennis startede i 2009 efter at have arbejdet ved forskellige leverandører i vinduesbranchen.
I 2008 kom der fokus på produktionshastigheden, og der blev derfor valgt at blive investeret en halvautomastisk produktions linie. Til at starte med blev der investeret i et CNC styret bearbejdningsanlæg, og I 2009 blev der investeret i en automaiseret svejse- og hjørnebearbejdsningsmaskine.
I 2015 fik vi fornyet vores svejselinie igen, og vi tog endnu et stort spring og blev Schüco producenter. Dette har gjort at vi har nogen af de bedste produkter indenfor sikkerhed og energi der findes på markedet.


Disse investeringer har gjort, at vi i dag er meget mere fleksible, og med ovennævnte investeringer har vi samtidig nedsat produktionstiden på vore produkter. 
        
 I dag har vi en moderne produktion og klarer både små og store opgaver.

System petal var en af de første profilsystemer på det danske marked. 

Udviklingen går aldrig istå!

  • Siden 70'erne til idag har vinduet og døren været igennem en kæmpe udvikling, hvilket gør at et plast vinduer og plastdør idag har de beste isoleringsværdier der findes.
  • Vi har et stort beskab til vores reservedele, hvilket gør at holdbarheden at vinduet eller døren forlænges.
En af de første profiler i Danmark fra 1970'erneDet første udadgående system i 1990'erne120 mm karm i 1990'erneUdadgående system i 00'erneUdadgående system idag fra VM Plastvinduer & Døre


 

© Copyright 2019 | VM Plastvinduer & Døre | Tindbjergvej 3 | 8600 Silkeborg | Tlf: 8683 6433 | 

Kontakt os
Kontakt os